Maartje Huibers

„De natuur belichaamt leven in de meest oorspronkelijke staat...“

- Over maartje -

Na afronding van mijn studie Communicatiewetenschap in 1995 was ik enkele jaren werkzaam in de mediawereld. Ik volgde echter al snel de weg van mijn handen, iets wat mij vanaf mijn tienerjaren al sterk riep. Ik startte met een opleiding Shiatsu in Nederland en vervolgde deze bij Medi-Cin College in Israël waar ik een poosje woonde.  In 2001 voltooide ik mijn Zen Shiatsu® Opleiding bij Joyce Vlaarkamp in Amsterdam.

In mijn zoektocht naar verdieping kwam de school 4D Life (4-dimensioneel bodywork en levenskunst) van Dirk Oellibrandt en Hilde Verhulst op mijn pad waarin ik mijzelf als mens en lichaamswerker diepgaand verder kon ontplooien. Hier maakte ik mij andere vormen van lichaamswerk eigen en specialiseerde ik me in Chi Nei Tsang, Taoïstische orgaanmassage. In 2003 verhuisde ik naar België waar ik doceerde bij 4D Life. Tevens initieerde ik een driejarige, door de Belgische Shiatsu Federatie erkende Shiatsu-opleiding, binnen Syntra Vlaanderen, een landelijk opleidingsinstituut voor ondernemers.   

Momenteel ben ik woonachtig in de regio ’s-Hertogenbosch waar ik een praktijk heb. Ik organiseer regionale cursussen en nodig regelmatig internationale gastdocenten uit. Daarnaast doceer ik Shiatsu, CNT en bijscholingen bij verschillende scholen in Nederland en België waaronder Qing Bai, Zen Shiatsu Opleiding en Oost West Centrum.

Ik bekwaamde mij verder in Universal Healing Tao en certificeerde mijzelf, onder begeleiding van Karin Sörvik, senior instructrice uit Argentinië, als Associate Instructor in 2006, Chi Nei Tsang Teacher in 2007 en Senior Chi Nei Tsang Teacher in 2015.

Lichaamswerk opent voor mij de weg naar bewustzijn en transformatie op een eerlijke, directe en intense wijze. Het is voor mij de
manier om mijzelf en de ander steeds dieper in oorsprong te leren kennen. Ik werk vanuit gevoel, passie, ervaring, speelsheid, verstilling en een grote openheid naar de kern van ieders bestaan.