ZWANGERSCHAP

    

Zwanger

Zwanger

Zwangerschap is een bijzondere fase in je leven waarbij rust, gezondheid en goed voor jezelf zorgen voorop staan. Je lichaam ondergaat immers grote veranderingen. Kwaaltjes zoals misselijkheid, vocht vasthouden, kortademigheid, rugpijn en hoge bloeddruk kunnen zich aandienen. In veel gevallen kan Shiatsu deze klachten verlichten of verhelpen. Ook helpt Shiatsu je innerlijke kracht, vertrouwen en rust te vinden én contact met je kind te ervaren.

In veel gevallen kan Shiatsu deze klachten verlichten of verhelpen. Ook helpt Shiatsu je innerlijke kracht, vertrouwen en rust te vinden én contact met je kind te ervaren.

 

Zwangerschapswens


Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is, kan Shiatsu je ondersteunen, naast eventuele reguliere behandelingen. Shiatsu kan positief werken bij stimulatie van de eisprong, verwerking van een miskraam, versterken van je lichaam en baarmoeder. Ik heb goede ervaringen hiermee in mijn praktijk.
 

Stuitlig, bevalling, herstel

Bij stuitligging kan Moxa goed werken. Door verwarming van een punt met bij de kleine teen wordt het kleine bekken energetisch gestimuleerd, warmer en meer doorstromend. Dit nodigt het kindje vaak uit om ook te gaan bewegen en zo kan het zich spontaan keren.

Een behandeling om de bevalling goed op gang te brengen, kan zeer effectief zijn en wellicht het inleiden van weeën voorkomen.

Ook na de zwangerschap kan Shiatsu helpen te herstellen, aan te sterken, hormonaal een balans te hervinden en de borstvoeding probleemloos te laten verlopen. Je bent welkom met je kind die tijdens de behandeling naast je ligt.